Om Oss


Jag som äger stamnamnet SE*Mideklints är en djur-älskande person som lever med min sambo och våra katter i Katrineholm där vi båda arbetar som läkare.

Vårt största gemensamma intresse är (och har alltid varit) djur. Vi bägge älskar djur och har gärna många omkring oss. Vi ser djuren som familjemedlemmar så de får vara med överallt. Där vi är, är också våra pälsklingar, inga stängda dörrar till sovrum och liknande.

Tidigare har vi haft ett gäng hundar (och har även erfarenhet av hunduppfödning). Förutom hundar har vi varit jourhem för katter åt djurskyddet. Ragdoll är en perfekt ”blandning” mellan katt och hund tycker vi vilket är en av många anledningar till att vi fallit för just den här rasen.

Förutom att vi älskar djur och tycker att det är väldigt tråkigt att leva utan är jag även väldigt intresserad av genetik och avel. Det är glädjen av att föda upp nya liv och känslan av att få göra mitt avtryck i framtidens Ragdoll som är mitt driv. Detta tillsammans med min överdrivet stora passion för praktisk genetik.

Jag gillar att vara påläst så jag slukar en massa böcker om katter, uppfödning och genetik. Jag har avslutat Pawpeds G1 och G2 kurs och står på väntelistan för G3. Jag försöker också hålla mig uppdaterad i de senaste studierna som publiceras om sådant som rör Ragdoll. Jag lyssnar och lär mig gärna också av andra uppfödare, veterinärer och domare.

Som Ragdolluppfödare

Gällande mina avelsmål och prioriteringar som Ragdolluppfödare tycker jag att hälsa är absolut A och O. Utan en god hälsa betyder ett gott temperament eller fin exteriör ingenting. Därefter tycker jag att mentalitet är en viktig hörnsten. Den här rasen är ju känd för just sitt temperament och sin fantastiska förmåga att vara en underbar sällskapskatt och det är något jag tycker är väldigt viktigt att bevara. Så var vi framme vid rastyp som också är en viktig aspekt i avel, vi vill behålla ragdoll som den stora, vackra katten med de blåa ögon och den silkiga pälsen som de faktiskt är.

Vi är medlemmar i Fräset (som är SVERAK-ansluten), och rasklubben SRC “Scandinavian ragdoll club”. Vi är även diplomerade uppfödare hos SVERAK och godkända av länsstyrelsen.

stamnamnPawpeds G1Diplomerad uppfödare