NOM och BIV på Hermes utställningsdebut i Nyköping


En fantastisk helg har det varit. Hermes som snart fyller 5 månader ställdes ut på Östkattens utställning i Nyköping. Vi reste ner från Umeå till Stockholm på torsdag eftermiddag där vi bodde hos Robins föräldrar under hela helgen. Vi hade först katterna i separata burar i bilen men de klagade högljutt så efter bara några km testade vi att sätta alla i en större bur varpå alla blev tysta och nöjda. <3 Resan gick därefter hur smidigt som helst.

Väl i Stockholm upptäckte vi att vi glömt burskynket (som jag med stor möda stress-sytt helgen innan) hemma i Umeå. Underbart nog erbjöd sig Ingela från “lilla säbys” att låna ut sitt burskynke till oss. Detta är vi såklart oändligt tacksamma för!

På fredagen blev det showtvätt för Hermes. En annan “första gången” för oss. Vi var supernervösa att resultatet skulle bli dåligt och har hört att schampot måste tvättas ur ordentligt för att pälsen inte ska bli flikig. Där satt vi alltså och tvättade och tvättade. Hermes var lagom missnöjd men med lite (ganska mycket :P) övertalning blev tvätten klar tillslut och Hermes kunde fönas torr (vilket inte heller var så populärt).

Inför själva lördagen var vi lite oroade för hur Hermes under utställningsdagarna skulle klara att sitta själv i en bur med massa nya ljud, lukt och synintryck. Gossen klarade dock detta galant, låg och sov för det mesta i godan ro. Att han skulle charma domaren med sitt fina sätt tvivlade vi aldrig på. Både Donatella och Daria myste med Hermes på domarbordet och han bara spann.

Många fina Ragdoll deltog i utställningen och vi fick chans att prata med andra Ragdollentusiaster och uppfödare. Att Hermes dessutom presterade så bra resultatmässigt gjorde helgen oslagbar!

Resultat

Lördag

Domare: Donatella Mastrangelo
Ex1, NOM

Söndag

Domare: Daria Lukasik
Ex1, BIV, NOM

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments