Kattutställning Rasbo med Lo


Vår första kattutställning

Jullovet har varit spännande! Helgen som gick deltog vi i vår första katt utställning som utställare. Det var lilla Lo som var först ut. Hon gjordes i ordning och togs till utställningen av sin underbara uppfödare Margareta Mårdner (SE*Krasus) som haft kvar Lo hos sig till efter utställningen i söndags då hon äntligen flyttade hem till oss. 

Lo visade sig vara en riktig stjärna. Att hon hamnat på en ny plats med massa andra katter, okända lukter och ljud bekom henne inte. Inte heller det faktum att jag och Robin var helt nya för henne störde henne det minsta. Hon stod på domarbordet och spann både lördagen och söndagen och domarna smälte <3 

Hon fick mycket fin kritik bägge dagarna. Blev ex 1 (tävlade dock mot sig själv) och gick upp för nominering men förlorade NOM bägge dagarna till andra fina kattungar. Dessvärre fick hon aldrig chansen att tävla om BIV då röda ragdoll fortfarande är så pass ovanliga på utställning att man inte kommer upp till 3st (vilket är minimikravet för att BIV ska delas ut). 

Hur som helst var det väldigt kul att det gick så bra för Lo och vi hade en fantastiskt fin helg tillsammans med andra kattintresserade och uppfödare. Detta trotts bilbekymmer som kastade omkull hela planeringen på söndagen.

De två bilderna på kanterna i sidhuvudet samt den andra bilden i galleriet är tagna av Terese Forninge och visas här med hennes godkännande.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments