I väntan på honan med stort H


Detta händer just nu

Vi har nu kommit ytterligare en bit på vägen. Stamnamnet är uttänkt, inskickat och godkänt. Det kan tyckas lite tråkigt men det fick bli mitt efternamn. Jag har inte världens bästa fantasi och många fraser är redan upptagna. Jag vill att det ska vara lätt att uttala, unikt och inte för långt så då fick det bli SE*Mideklints. Mitt efternamn är ju trots allt ovanligt (bara 5 st som bär det i Sverige varav alla är nära familjemedlemmar) och ändå ganska vackert kan jag tycka. Man kommer ju dessutom veta exakt från vem katten kommer också!

Vi är nu också med i tre kattklubbar, Björkstakatten som är SVERAK-ansluten samt Scandinavian Ragdoll club och Ragdollklubben. Allt för att få möjlighet att delta i så många kattrelaterade aktiviteter som möjligt.

För övrigt har jag äntligen lyckats få tag på en bok från 50-talet som jag letat efter länge. Den behandlar ämnet “total score”. Det är en selektionsstrategi i avelsarbete som jag säkert kommer att skriva mer om här på hemsidan framöver. Den må vara gammal men jag hittar ingen likvärdigt samlad information om detta så intressanta ämne någon annanstans. Under denna tidsperiod hände ju mycket inom genetiken och därför skrevs det även en hel del. Nu har det stått still ett tag rörande större upptäckter och det fokuseras mer på nya “detaljer” som ju ständigt forskas fram och också är intressanta på sitt sätt.

I väntan på Honan med stort H

Det största som händer just nu är dock att vi är på jakt honan med stort H (eller möjligtvis honor) att starta vårt avelsarbete med. Vi vill ha de bästa förutsättningarna när vi sätter igång och det innebär ju såklart att honan som vi startar med måste uppfylla många av de krav som rasstandarden och vi har. Vi väntar gärna på honan som känns alldeles rätt och vi är inte de enda som står i kö. Vi hoppas ändå att vi inom en snar framtid har en liten krabat här hemma som kan förgylla våra liv. <3

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments