Vi har flyttat till Jönköping


Tiden går snabbt och vi har haft full rulle här hemma med flytt, sjuk katt och nytt jobb men nu har vi äntligen börjat landa lite.

Januari bjöd på mycket ståhej. Robin tog sin examen och vi påbörjade vår flytt mot Jönköping. På vägen ner blev Lo oväntat sjuk med feber. Något som sedan konstaterades vara livmoderinflammation, sannolikt orsakad av p-piller och två misslyckade parningsförsök.

Vi blev således kvar i Stockholm halvvägs ner mot Jönköping. Vi insisterade på att veterinärerna skulle behandla Lo medicinskt och jag läste massa forskningsstudier kring just livmoderinflammation/pyometra. Behandlingen innebar bl.a. två besök per dag till veterinären under ca en veckas tid. Jag kommer skriva mer utförligt om pyometra och behandlingsalternativ längre fram och lägga upp på hemsidan då jag tror att det är viktigt för oss djurägare att hålla oss uppdaterade eftersom att veterinärerna inte alltid verkar ha så bra koll. Det hade de inte alls i detta fallet…

Hursomhelst blev Lo friskförklarad och vi fortsatte vår färd mot Jönköping. Väl nere flyttade vi in helt utan möbler och delade bl.a. på en 80cm-madrass på golvet på nätterna under en månads tid. Det första vi gjorde efter att vi flyttat in (förutom att beställa säng) var att köpa in delarna till de katt”träd” jag ville bygga (bilder kommer läggas upp på Instagram framöver). Så småningom började vi även på våra nya arbetsplatser – Jag som AT-läkare på Ryhovs sjukhus och Robin som underläkare på en vårdcentral.

Hittills trivs vi väldigt bra i Jönköping. Vi köpte redan i Oktober förra året vår underbara lägenhet som är byggd på 1700-talet, med egen ingång – uteplats, högt i tak, fina trägolv och fungerande kakelugn. Lägenheten ligger mitt i centrala Jönköping, nära allt.

Vi är glada att vi numera bor “mitt i” Sverige, omgivna av ett gäng andra ambitiösa och duktiga Ragdolluppfödare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments